Spring naar hoofd-inhoud

Gezocht: Redactielid Ons Dorpsblad

De redactie van Ons Dorpsblad is dringend op zoek van een nieuw lid. Marleen Pladdet heeft na bijna 25 jaar besloten te stoppen als redactielid. U begrijpt dus dat haar plaats binnen de redactie opgevuld moet worden.
Heeft u interesse en heeft u ook nog ervaring met het werken op de computer in het programma Word? Schroom dan niet en bel of mail gerust voor verdere informatie naar Marleen, T 06-16646402 of mail onsdorpsblad@zeelandnet.nl.

Einde proef omgekeerd inzamelen per 1-2-2019

Per 1-2-2019 stopt de proef omgekeerd inzamelen. Vanaf dan wordt het restafval opgehaald middels de grijze container, en het plastic en drinkkartons kunnen dan naar de verzamelcontainer in de Braakmanlaan worden gebracht. De verzamelcontainers in de wijken zullen per 1-2-2019 niet meer worden gebruikt.
Vanaf 2020 kan het plastic en de drinkkartons in de grijze bak. Door nieuwe technieken kunnen de verwerkers dan het plastic zelf gaan scheiden.
Binnenkort ontvangen alle bewoners een brief van de Gemeente Terneuzen.

Urgente oproep

Reglementair bestaat de Dorpsraad uit maximaal 9 leden. Daaruit wordt een dagelijks bestuur gekozen. Tijdens de jaarvergadering op 20 maart 2018 was al afscheid genomen van Johan de Reu en George Kuijpers, terwijl in de tussen liggende periode ook Mevr. Pauline van de Wege heeft moeten besluiten de activiteiten voor de Dorpsraad te beïndigen. Hierdoor bestaat de Dorpsraad op dit moment nog uit 4 leden.

Daarom is de Dorpsraad zéér dringend op zoek naar enkele mensen die zitting willen nemen in de Dorpsraad Biervliet, zonder dat dit per definitie een functie in het dagelijks bestuur moet zijn.

Vooral mensen met duidelijke meningen of ideeën voor Biervliet, Driewegen en omstreken moedigen we aan om contact op te nemen. Op dit moment zijn er geen bewoners uit Driewegen of het buitengebied lid van de Dorpsraad. Graag zouden we hen ook als vertegenwoordiger binnen het bestuur verwelkomen.

Affiniteit met sociale media is gewenst, maar niet noodzakelijk.

Lidmaatschap van de Dorpsraad biedt u naast de mogelijkheid om rechtstreekse contacten te leggen en te onderhouden met de Gemeente Terneuzen (via wijkbestuurder Wethouder Paula Stoker en wijkcoördinatoer Cees Wissel) en de Politie (wijkagent Pieter Brasser), maar ook om in overleg te treden met andere Dorpsraden, Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat, Waterschap Scheldestromen, Landschapsbeheer enz.

Vele oud-leden van de Dorpsraad kunnen u desgevraagd duidelijk maken dat lidmaatschap van een dorpsraad ook persoonlijke verrijking van uw kennis zijn en inzicht zal geven!

Interesse om enkele jaren mee te draaien? Neem dan even vrijblijvend contact op met vice voorzitter Maikel Harte (maikelh@zeelandnet.nl) of secretaris Mattie Verherbrugge (mattieverherbrugge@gmail.com), of spreek 1 van de (andere) leden van de Dorpsraad aan.

Heet u nog spullen die weg mogen?

Wie heeft er spullen staan die niet gebriukt worden zoals kleiding, speelgoef, huishoudelijke apparaten, deken, lakens en evt. voedsel? Wij rijden 1 keer per week door Zeeuws-Vlaanderen om deze spullen weg te geven aan mensen die het niet breed hebben en leven aan de arnoede grens. Alles is WELKOM ....

Voor meer informatie:
Jan de Jonge en Elisabeth van Berkel
voor meer informatie kunt u bellen met 06-40246769

Onze dank is groot als u iets kan missen voor de minder bedeelden onder ons!!

Service in de Regio

Per 1 juni a.s. kunt u ook dienstencheques kopen aan de publieksbalie in het stadhuis in Terneuzen!
Service in de regio biedt extra hulp in het huishouden voor wie dat nodig heeft of wil. Heeft u bijvoorbeeld hulp nodig om zelfstandig te kunnen blijven wonen, dan helpen zij u daar graag bij. Maar heeft u het gewoon druk en geen tijd voor allerlei huishoudelijke taken? Dan kunt u ook de hulp van Service in de regio inschakelen.

Waar kunt u ze voor inschakelen?
- Ramen zemen op de begane grond buiten
- Ramen zemen binnen
- Verplaatsen meubilair (bijvoorbeeld een bed naar beneden halen)
- Eenvoudige klusjes in en om het huis
- Uitruimen van een woning, schuur, zolder of kelder
- Strijkservice, inclusief ophalen en terugbrengen tot max. 8 kilo
- Kleine tuinklussen (grasmaaien, heg bij knippen of onkruid verwijderen)
- Boodschappenservice, online bestellen via serviceinderegio.nl en bij u thuisgebracht

Hoe werkt het?
U betaalt de hulp van Service in de regio met Dienstencheques. Een cheque kost € 16,00 en geeft u recht op één uur hulp door twee medewerkers. U bestelt de cheques eenvoudig online via www.serviceinderegio.nl, bij Clavis, Aan-Z, Dethon en vanaf 1 juni a.s. ook bij de gemeente! U kunt de cheques kopen bij de publieksbalie in het stadhuis in Terneuzen. Na aankoop van een of meerdere cheques, kunt u een afspraak maken door te bellen naar het telefoonnummer dat op de cheque vermeld staat.