Spring naar hoofd-inhoud

Voedselkast in Biervliet

Bij de bushalte in ons dorp, aan de Weststraat, staat er sinds kort een voedselkast. Dit is een initiatief van enkele buren samen.

Wat is hiervan de bedoeling?

We leven momenteel in moeilijke tijden. Door de vele prijsstijgijgen zijn er steeds meer mensen die moeite hebben om rond te komen. Voeding is toch wel één van de basisbehoeften. 
Wij datcht daarom dat het fijn zou zijn als mensen die genoeg hebben of zelfs over hebben, dat ze dit zouden kunnen delen met dorpsbewoners die te kort hebben. De voedselkast biedt deze mogelijkheid.
Niet alleen voeding, ook hygiëne producten en diervoeding zijn welkom.
We watren bljj verrast dat na één dag de inhoud van de kast verdubbekd was. Bedankt daarvoor aan alle gulle gevers.

Aan de mensen die het moeilijk hebben zou ik zeggen, schroom niet, de kast staat er voor jullie! En wij als dorpsgenoten zijn er voor elkaar! Laten wij er op deze manier samen voor zorgen dat iedereen in Biervliet een fijne Kerst heeft en goed de winter door komt.

De kast is open van 08:00 tot 19:00 uur. 's Nachts is de kast op slot.

Gezocht

Het Evenementencomité Biervliet is op zoek naar nieuwe leden!

Wie wil ons komen helpen?
Wiij organiseren: Paaseieren zoeken, Koningsdag, Dodenherdenking, Sinterklaas en Kerstboomverbranding.
Je kan je aanmelden via Evenementencomitebiervliet@hotmail.com, via een PB op onze FaceBookpagina of spreek één van onze leden aan.

Nancy, Evelien, Edith, Evie, Marieke en Bianca.

Molen de harmonie wordt in oude glorie hersteld

De molen van Biervliet staat er sinds november 2020 kaaltjes bij. De wieken en andere onderdelen zijn er toen afgehaald en naar de molenmakerij Herrewijnen in Stellendam gebracht. De Harmonie, in 1842 gesticht als oliemolen en in 1884 omgebouwd tot korenmolen, mocht al sinds 2017 om veiligheidsredenen niet meer draaien.

Een volgende horde op weg naar restauratie van de beeldbepalende molen in Biervliet is genomen, de wiekendrager is onlangs door de familie Lijbaart overgedragen aan de Stichting Behoud Molen De Harmonie.

Het doel is de molen van Biervliet in oude glorie te herstellen, maar dat laat nog wel even op zich wachten, meldt stichtingsvoorzitter Marion Lippens "Een subsidieaanvraag voor dit jaar moet binnen enkele weken zijn ingediend. Dat is te kort dag." De stichting wil grondig te werk gaan en eind dit jaar, begin 2022 alsnog een verzoek indienen bij de provincie. "Het is niet zeker dat we in 2022 aan de slag kunnen. We richten ons daar wel op", aldus Lippens die met dorpsgenoten Theo Buysse en Ronald Lippens het stichtingsbestuur vormt.

Na het artikel in de PZC en Stem hebben de initiatiefnemers veel steun uit ons dorp mogen ervaren. Ze vinden het hartverwarmend dat er zo veel berichten op social media geplaatst zijn, en ook persoonlijk hebben ze poistieve reacties gekregen. 

Verder informatie is te volgen op https://www.molen-biervliet.nl