Spring naar hoofd-inhoud

Jaarwisseling

In de gemeente Terneuzen is het toegelaten vuurwerk af te steken op 31 december tussen 18:00 uur en 1 januari 02:00 uur. En dan alleen op plaatsen waar dit geen gevaar, schade of overlast kan veroorzaken.

In Biervliet is het NIET toegestaan om vuurwerk af te steken in de nabijheid van Ter Walle.

Gezocht

Het Evenementencomité Biervliet is op zoek naar nieuwe leden!

Wie wil ons komen helpen?
Wiij organiseren: Paaseieren zoeken, Koningsdag, Dodenherdenking, Sinterklaas en Kerstboomverbranding.
Je kan je aanmelden via Evenementencomitebiervliet@hotmail.com, via een PB op onze FaceBookpagina of spreek één van onze leden aan.

Nancy, Evelien, Edith, Evie, Marieke en Bianca.

Uitslag Rabo Clubsupport Actie 2021

Deelnemer Bedrag
Ons Dorpsblad € 376,01
Stichting Evenementencomité Biervliet € 347,08
Voetbal Vereniging Biervliet € 289,20
Koninklijke Muziekvereniging "Harmonie" Biervliet € 260,27
Stichting Dorpsraad Biervliet € 253,04
Tennis Verenging Biervliet € 231,34
Stichting Dorpshuis Biervliet € 115,61
Stichting Behoud Monumenten Biervliet € 86,68
Buurtschap Driewegen € 28,81

Landelijke Collectes

De collecte voor het  KWF  gehouden in Biervliet en Driewegen heeft € 1.436,19 opgebracht via de collectebus en met de QR code € 207,00!

De collecte voor de Hartstichting gehouden in Biervliet en omgeving heeft € 1.056,59 opgebracht!

Alle gulle gevers hartelijk dank en aan de collectanten dank voor hun inzet!

Molen de harmonie wordt in oude glorie hersteld

De molen van Biervliet staat er sinds november kaaltjes bij. De wieken en andere onderdelen zijn er toen afgehaald en naar de molenmakerij Herrewijnen in Stellendam gebracht. De Harmonie, in 1842 gesticht als oliemolen en in 1884 omgebouwd tot korenmolen, mocht al sinds 2017 om veiligheidsredenen niet meer draaien.

Een volgende horde op weg naar restauratie van de beeldbepalende molen in Biervliet is genomen, de wiekendrager is onlangs door de familie Lijbaart overgedragen aan de Stichting Behoud Molen De Harmonie.

Het doel is de molen van Biervliet in oude glorie te herstellen, maar dat laat nog wel even op zich wachten, meldt stichtingsvoorzitter Marion Lippens "Een subsidieaanvraag voor dit jaar moet binnen enkele weken zijn ingediend. Dat is te kort dag." De stichting wil grondig te werk gaan en eind dit jaar, begin 2022 alsnog een verzoek indienen bij de provincie. "Het is niet zeker dat we in 2022 aan de slag kunnen. We richten ons daar wel op", aldus Lippens die met dorpsgenoten Theo Buysse en Ronald Lippens het stichtingsbestuur vormt.

Na het artikel in de PZC en Stem hebben de initiatiefnemers veel steun uit ons dorp mogen ervaren. Ze vinden het hartverwarmend dat er zo veel berichten op social media geplaatst zijn, en ook persoonlijk hebben ze poistieve reacties gekregen.

Toneelgroep Kakentoe

De Biervlietse Paus in ruste ....

Helaas waren ook wij genoodzaakt om onze uitvoeringen niet meer door te laten gaan. We hebben 2 uitvoeringen kunnen spelen en de laatste 2 uitvoeringen moeten cancelen.

Voor de mensen die kaarten hadden voor 13 en 14 maart het volgende: U kunt de kaarten van 13 en 14 maart 2020 volgend jaar op de, nog nader te bepalen data, omruilen. Neemt u dan wel het 'oude teogangsbewijs'mee, zodat onze administratie blijft kloppen.

Ook wij vinden het vervelend dat we niet voor u hebben kunnen spelen maar hopen u in (2021) 2022 weer te zien.

Wij wensen iedereen heel veel sterkte toe tjjdens de Corona crisis en hopen u in goede gezondheid terug te zien.

Met hartelijke groeten van toneelgroep Kakentoe