Spring naar hoofd-inhoud

Service in de Regio

Per 1 juni a.s. kunt u ook dienstencheques kopen aan de publieksbalie in het stadhuis in Terneuzen!
Service in de regio biedt extra hulp in het huishouden voor wie dat nodig heeft of wil. Heeft u bijvoorbeeld hulp nodig om zelfstandig te kunnen blijven wonen, dan helpen zij u daar graag bij. Maar heeft u het gewoon druk en geen tijd voor allerlei huishoudelijke taken? Dan kunt u ook de hulp van Service in de regio inschakelen.

Waar kunt u ze voor inschakelen?
- Ramen zemen op de begane grond buiten
- Ramen zemen binnen
- Verplaatsen meubilair (bijvoorbeeld een bed naar beneden halen)
- Eenvoudige klusjes in en om het huis
- Uitruimen van een woning, schuur, zolder of kelder
- Strijkservice, inclusief ophalen en terugbrengen tot max. 8 kilo
- Kleine tuinklussen (grasmaaien, heg bij knippen of onkruid verwijderen)
- Boodschappenservice, online bestellen via serviceinderegio.nl en bij u thuisgebracht

Hoe werkt het?
U betaalt de hulp van Service in de regio met Dienstencheques. Een cheque kost € 16,00 en geeft u recht op één uur hulp door twee medewerkers. U bestelt de cheques eenvoudig online via www.serviceinderegio.nl, bij Clavis, Aan-Z, Dethon en vanaf 1 juni a.s. ook bij de gemeente! U kunt de cheques kopen bij de publieksbalie in het stadhuis in Terneuzen. Na aankoop van een of meerdere cheques, kunt u een afspraak maken door te bellen naar het telefoonnummer dat op de cheque vermeld staat.

Uitslag Rabobank Clubkas Campagne 2018

Rabobank Zeeuws-Vlaanderen heeft dit jaar € 180.000 beschikbaar gesteld voor de Rabobank Clubkas Campagne. Van 4 t/m 16 april hebben onze leden op hun favoriete vereniging(en) en/of stichting(en) gestemd.

In totaal zijn er 904 stemmen uitgebracht voor verenigingen in de Kern Biervliet. Iedere stem is € 3,97 waard. Ieder lid dat heeft gestemd, heeft dus in totaal € 19,85 gedoneerd aan de clubs die zij een warm hart toedragen. In totaal deden er 477 verenigingen en stichtingen mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Klik >>>hier<<< voor meer informatie.

Voor Biervliet zijn de stemmen als volgt verdeeld:

 

Organisatie aantal stemmen bedrag
Dorpsblad Biervliet 167 € 663,50
Koninklijke muziekvereniging Harmonie Biervliet 124 € 492,66
Stichting behoud monumenten Biervliet 97 € 385,39
Stichting Evenementencomite Biervliet 92 € 365,52
Stichting Geuzenfeesten Biervliet 91 € 361,55
Vrouwen Organisatie Biervliet 66 € 262,22
De Zonnebloem Afdeling Biervliet 64 € 254,28
Jeugdsoos the Attic 48 € 190,71
Motor Vrienden Biervliet 44 € 174,82
Gidsenteam Z.Vlaanderen 41 € 162,90
Stichting Dorpsraad Biervliet 40 € 158,92
De Haringruiters 30 € 119,19

Landelijke collectes

Opbrengdst voor het KWF 2017 in Biervliet € 943,00.
Bijdrage plantenkwekerij "in Goede Aarde" € 946,86.
(door omstandigheden kon dit resultaat niet eerder bekend worden gemaakt)

Opbrengst collecte voor het Reumafonds 2018 € 737,79.

Opbrengst Nederlande Hartstichting 2018 € 902,38.

Alle gulle gevers in Biervliet/Driewegen en dank aan de collectanten voor deze mooie resultaten.

Gezocht: leden voor de Dorspraad

Reglementair bestaat de Dorpsraad uit maximaal 9 leden. Daaruit wordt een dagelijks bestuur gekozen. Tijdens de jaarvergadering op 20 maart j.l. is afscheid genomen van Johan de Reu en George Kuijpers, waardoor de Dorpsraad nog uit 5 leden bestaat (zie Dorpsraad / Contactgegevens)

Daarom is de Dorpsraad dringend op zoek naar enkele mensen die zitting willen nemen in de Dorpsraad Biervliet, zonder dat dit per definitie een functie in het dagelijks bestuur moet zijn.

Vooral mensen met duidelijke meningen of ideeën voor Biervliet, Driewegen en omstreken moedigen we aan om contact op te nemen. Op dit moment zijn er geen bewoners uit Driewegen of het buitengebied lid van de Dorpsraad. Graag zouden we hen ook als vertegenwoordiger binnen het bestuur verwelkomen.

Affiniteit met sociale media is gewenst, maar niet noodzakelijk.

De bestuursfuncties en de leden van het dagelijks bestuur worden de eerst volgende Dorpsraadvergadering overeengekomen. Zoals het er nu naar uitziet komt het bestuur van de Dorpsraad 1x per 2 maanden bijeen (zie Dorspraad / Kalender). Hier zijn de wijkbestuurder (voor Biervliet Burgemeester Lonink), de wijkcoördinator (Dhr. Cees Wissel) en de wijkagent (Dhr. Pieter Brasser) bij aanwezig.

Lidmaatschap van de Dorpsraad biedt u naast de mogelijkheid om rechtstreekse contacten te leggen en te onderhouden met de Gemeente Terneuzen en de Politie, ook om in overleg te treden met andere Dorpsraden, Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat, Waterschap Scheldestromen, Landschapsbeheer enz.

Vele oud-leden van de Dorpsraad kunnen u desgevraagd duidelijk maken dat lidmaatschap van een dorpsraad ook persoonlijke verrijking van uw kennis zijn en inzicht zal geven!

Interesse om enkele jaren mee te draaien? Neem dan even vrijblijvend contact op met vice voorzitter Maikel Harte (maikelh@zeelandnet.nl) of secretaris Mattie Verherbrugge (mattieverherbrugge@gmail.com), of spreek 1 van de (andere) leden van de Dorpsraad aan.