Spring naar hoofd-inhoud

Tips van de wijkagent

Binnenkort beginnen de vakanties en dat betekent dat mensen weg gaan en hun woning verlaten. Zorg dat achterblijvers geen spoorzoekers worden en laat bij familie, goede kennis of buren een berichtje achter waar je bent.

Nog beter zorg voor een sleutelhouder die bijvoorbeeld de brievenbus leegt, gras maait, rolluiken open en dicht doet, etc.
Een afwezigheidsproject hebben we helaas niet meer.
Uiteraard géén briefje aan huis dat men afwezig is of op Facebook plaatsen dat je een heerlijke vakantie geniet op een andere plaats dan thuis.
Zelf mooie kiekjes vanaf zonnige oorden op sociale medeia kan andere met minder goede bedoelingen al aanzetten tot een bezichtiging van uw woning!

DrugsOverlastLijn (DOL) 0800-0225085
Bij drugsoverlast kan je dit 24 uur anoniem melden op dit telefoonnummer. Het komt helaas wel vaker voor dat bij een "kwekerij" brand uitbreekt of dat er wateroverlast is. Bij zulke sitiaties is het beter om direct 112 te bellen, zodat grotere schade kan worden voorkomen.

Sinds de gemeentelijke herindeling in 1970 maakt Biervliet deel uit van de Gemeente Terneuzen, waarmee de eerder vermelde Stadsrechten ook zijn meeverhuist. Een deel van de voormalige gemeente Biervliet is in 1970 ingedeeld bij de toemalige Gemeente Oostburg, sinds de laatste gemeentelijke herindeling in 2002 Gemeente Sluis.

Biervliet is 47 hectaren groot.

Bevolkingsopbouw 1 januari 2019

  • binnen de Gemeente Terneuzen telde Bierviet 1.548 inwoners, 800 mannen en 748 vrouwen
    (voor meer informatie zie https://terneuzen.incijfers.nl/dashboard/)
  • binnen de Gemeente Sluis telde Biervliet 200 inwoners, 100 mannen en 100 vrouwen