Spring naar hoofd-inhoud
NAAM VERENIGING TELEFOON WEBSITE - EMAIL - FACEBOOK
Darters De Blauwe Draak +31 (0)6 512 483 04 pjlip@zeelandnet.nl
Drumband Willem Beukelszoon 0614021330 www.drumbandbiervliet.nl
Fiets Tour Club Willem Beukelszoon www.zeelandnet.nl/communities/biervliet
Hengelsportvereniging De Schelde Haven www.hsvdescheldehaven.nl
Koninklijke Muziekvereniging "Harmonie "Biervliet 0614021330 www.harmoniebiervliet.nl
Loopgroep de Kuitenbijters nicolien@zeelandnet.nl
Motorvrienden Biervliet www.mvbiervliet.com
Schuttersvereniging De Groene Draak +31 (0)6 512 483 04 pjlip@zeelandnet.nl
Tennisvereniging Biervliet (0115) 690 495 www.tvbiervliet.nl
Tractorpulling Team Green Spirit (0115) 456 200 www.greenspirit.info
Voetbalvereniging Biervliet (0115) 850 955 / 06 135 368 88 www.vvbiervliet.nl

Viswater

Via Hengelsport Vereniging De Scheldehaven (www.hsvdescheldehaven.nl) kunt u vergunningen krijgen voor de volgende viswaters in en rond Biervliet:

De Brandput

De Brandput is een vijver van ca. 0,5 ha gelegen aan de Ter Wallestraat en de Braakmanlaan in Biervliet. De diepte van deze vijver ligt tussen de 0,7 en 1,3 meter.

Vijvers in 'Het Poortbos'

Het Poortbos is een dorpsbos gelegen langs de Braakmanlaan. In dit Poortbos zijn twee kleine vijvers gelegen. De grootste vijver heeft een oppervlakte van ca. 0,35 hectare en is overal rond de 1.80 diep. De vijver heeft een helder watertype met ('s zomers veel) waterplanten. De kleine vijver heeft een oppervlakte van ca. 0,15 hectare en de diepte variëert tussen de 0,2 en 1.80 diep. Het watertype is vooral troebel met een kleine hoeveelheid waterplanten.

De Linie of Passageule

De Passageule staat bekend als een viswater met een goed visbestand. Het stuk viswater wat erbij komt leent zich ook uitstekend voor het houden van wedstrijden, hier is gemakkelijk plaats voor 25 deelnemers. Er worden hier jaarlijks dat ook met regelmaat wedstrijden georganiseerd.Het perceel loopt vanaf de Kapitale dam richting Biervliet tot het afbuigen van de watergang bij de Annaweg.

Uitwateringskanaal Nol Zeven

Het stuk uitwateringskanaal gelegen achter de singel in het verlengde van het voetbalveld. Het perceel betreft het gedeelte tussen de duikers Baarsekreekweg en Havenstraat. Het water wordt ook wel de Leiding genoemd en heeft een oppervlakte van 1,2 hectare.

De Plaskreek

De Plaskreek is gelegen tussen de zeedijk bij Nummer Zeven en ligt ten noorden van de Oostlangeweg. Het kanaal Nol Zeven spuid het overtollige polderwater via de Plaskreek in zee. De Plaskreek is (grotendeels) gelegen in een natuurgebied, hierdoor is niet alles van de kreek bevisbaar. De bevisbare oppervlakte bedraagt ca. 2 hectare. De waterdiepte van de kreek varieërt tussen de 0,2 en de 4,0 meter. Het water in de Plaskreek is vaak onderhevig aan sterkwisselende zoutgehalten, hierdoor is het vissen op dit water wel een uitdaging. Wel kun je hier best wat verrassingen tegenkomen op gebied van vissoorten, zo kan het zomaar gebeuren dat je een schol, bot of haring aan de haak slaat!


Lees meer op: www.hsvdescheldehaven.nl/viswater/